Alles is Energie wint studentenprijsvraag

Reporting captain

Na een spannende eindrace won op 4 oktober het studententeam van captain Emelien Schut. Het team maakte na het vierde ExpeditieLab een visionaire eindspurt. Van een toekomstbeeld samengesteld uit nieuwe technische snufjes maakten de studenten een visionaire stap naar zelfgroeiende huizen die hun bewoners van energie voorzien door fotosynthese. In die visie wordt de natuur opnieuw leermeester van de mens, en werkt de mens met de natuur samen in plaats van haar te verbruiken voor het dagelijks leven.

Wat zou er gebeuren – vroeg het team zich af – als je een huis zou kunnen planten. Gewoon, vanuit een zaadje in de grond. De architect is ontwerper én genetisch manipulator: ontwerper van zaden die organisch uitgroeien tot een huis. Waarom je dat zou willen? Uit de natuur kun je nog veel meer energie halen dan het verbranden van kolen en aardgas, veel meer dan wij ons nu voor kunnen stellen. Energie opwekken en water zuiveren kan veel natuurlijker dan nu gebeurt.

Op de Expo Stadsvisioenen exposeerde het team met een vooruitziende blik. Er werden alvast huizen geplant en de kaart van Arnhem vulde zich met gekleurde speldenkoppen, op plekken waar mensen hun huis een plek zouden willen geven. Los van welk energienetwerk dan ook.

Alles is Energie Expo

← Terug naar blog
Energeticcity2050.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk wat dit voor u betekent. Wanneer u doorgaat accepteert u het gebruik van deze cookies. akkoord