Innergy winnaar Energetic City 2050

Reporting captain

Op 4 oktober maakte Margreet van Gastel, wethouder Ruimtelijke Ordening, Milieu en Openbare Ruimte van de gemeente Arnhem, bekend dat Innergy winnaar is geworden van Energetic City 2050; een ontwerpwedstrijd waarbij ontwerpteams een zo verrassend, origineel en realistisch mogelijke visie op de stad van de toekomst hebben ontwikkeld.

Vier jurygroepen hebben de inzendingen voor Arnhem in 2050 beoordeeld. Stadsontwerpers,  Arnhemse ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden én inwoners (van jong tot oud) van Arnhem waren van mening dat Innergy de meest originele en verrassende kijk op Arnhem in 2050 heeft. Volgens Innergy  zal het woord energie in 2050 niet verwijzen naar olie of aardgas, maar naar innergy;  de energie in onszelf. In het Arnhem van 2050 beperkt de overheid zich volgens Innergy tot de grote lijnen. Stadsontwikkeling gebeurt door de Arnhemmers zelf. Arnhem bestaat dan uit heel veel habitats: kleine buurten met een eigen karakter.

De jury’s waren van mening dat de visie van Innergy  “hoopgevend is, met een sterk geloof in technologie”,  “de mens centraal stelt, want de stad van de toekomst is de mens zelf” en dat “woonabonnementen en grondstoffenpleinen de stad tot een fluïde plek vol creativiteit maken”.

Tentoonstelling
Professionele ontwerpteams uit Nederland en België zijn ruim een half jaar onder leiding van toonaangevende professionals aan de slag gegaan vanuit de gedachte dat fossiele brandstoffen opraken, grote energiebedrijven ouderwets zijn en Arnhemmers zelf op allerlei terreinen het initiatief nemen. Vanuit disciplines als technologie, kunst, architectuur en landbouw hebben zij ‘energie-panorama’s’ van Arnhem ontworpen. Deze zijn van 5 t/m 7 oktober te zien in de expo ‘Stadsvisioenen’ op het Gelde Rijders Plein 28 in Arnhem.

Festival
Van 5 t/m 7 oktober is het Gele Rijders Plein in het centrum van Arnhem omgetoverd tot Future City Festival. Tijdens dit festival kan het publiek kennis maken met de manier waarop in de toekomst bijvoorbeeld verkeer en vervoer georganiseerd zijn, hoe energie opgewekt wordt en hoe voedsel verbouwd wordt. Zo kan men er onder andere futuristisch eten, in elektrische auto’s rijden, inspirerende lezingen bijwonen, meedoen aan workshops en science fiction-films bekijken. Ook voor kinderen biedt het programma allerlei leuke activiteiten. Het festival, inclusief alle activiteiten, is alle dagen gratis toegankelijk. Zie voor meer informatie www.futurecityfestival.nl, Facebook en Twitter @FutureCityFest.

Energetic City 2050 en het Future City Festival zijn mede mogelijk gemaakt door netwerkbedrijf Alliander en Energie made in [Arnhem].

Meer informatie

Bekijk de website van Innergy op www.innergy2050.org
Lees de visie van Innergy
Visuals van Innergy zijn gemaakt door Andrew van Egmond, www.af-visuals.com
Foto team is gemaakt door Masha Matijevic

← Terug naar blog
Energeticcity2050.nl maakt gebruik van cookies. Bekijk wat dit voor u betekent. Wanneer u doorgaat accepteert u het gebruik van deze cookies. akkoord